Gladka zmaga Kavčiča v 1. krogu Marakeša!

16.03.2010

MARAKEŠ, MAROKO - Prva violina slovenskega moškega tenisa Blaž Kavčič (101. na ATP) je v prvem krogu peščenega turnirja serije Challenger v Maroku brez težav ugnal Španca Sergia Gutierreza-Ferrola, 271. igralca sveta.

21-letni igralec iz Pirenejskega polotoka se je Ljubljančanu nekaj upiral le v drugem nizu, ko je prišel do dveh odvzemov servisa, vse to pa je bilo premalo za kakršnokoli presenečenje. Rezultat se je na koncu glasil 6-1, 6-3.

V prvem nizu je Kaljut trikrat prišel do brejka, sam pa je dve leti mlajšemu nasprotniku ponudil le eno tako možnost, ki je ostala neizkoriščena. Sam dvoboj je trajal le 52 minut, kar dovolj zgovorno priča o premoči Kavčiča, ki je dobro igral na svoj prvi servis, na koncu pa osvojil 28 točk več (58-30).

Kaljut se ekspresno bliža vstopu med 100 najboljših igralcev sveta in s tem tudi direktni uvrstitvi v glavni del prihodnjega Grand Slama sezone, ki se začne konec maja na igriščih Roland Garrosa

Za vstop v drugi krog izjemno močnega turnirja z nagradnim skladom 106,500 ameriških dolarjev je Blaž dobil novih 10 točk na teniški lestvici ATP, kar bi znalo zadoščati, da bi kot prvi Slovenec prebil magično mejo in se spustil med najboljših sto igralcev sveta.

23-letni Kavčič, ki je na turnirju 4. nosilec, se bo v 2. krogu pomeril z zmagovalecm dvoboja med Italijanom Flaviom Cipollo in domačim povabljencem Mehdijem Ziadom.

pripravil: L.S.

foto: tenisportal.si

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete